Melk maakt slank, frisdrank maakt dik

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Jonge meisjes die veel zuivel eten, ontwikkelen minder vet dan meisjes die bijna geen zuivelproducten consumeren. Meisjes die veel frisdrank drinken, krijgen juist meer vet. Dit is de conclusie van onderzoek onder 323 meisjes tussen de negen en veertien jaar oud.
De meisjes en hun ouders hielden gedurende drie dagen bij wat ze aten. Het vetpercentage werd met behulp van een huidplooimeting bij de heup bepaald.
De kinderen hadden significant minder vet wanneer ze meer calcium consumeerden, meer bewogen en ouder waren. De huidplooiwaarde was significant hoger bij meiden die veel frisdrank dronken, lang waren of meer borstvorming hadden.
Bij berekening gaf elke milligram calcium meer een minder dikke huidplooi van 0,0025 mm te zien. Wanneer de calcium uit zuivel kwam was dit 0,0026 mm. Een glas melk verlaagde de dikte van de huidplooi al met 0,78 mm. Wanneer de calcium niet van zuivel afkomstig was, werd er geen significant verband gevonden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.