Migraine verminderen met suppletie

Duitse wetenschappers hebben een supplement ontwikkeld waarmee de frequentie en de ernst van migraine significant kan afnemen.

Het supplement werd getest bij 130 volwassen in de leeftijd van 18 tot 65 jaar met minimaal drie migraineaanvallen per week. De deelnemers werden willekeurig in een suppletie- en placebogroep verdeeld. Het supplement bestond uit een normale hoeveelheid van vitamines en mineralen met een hoge dagdosis van vitamine B2 (400 mg), magnesium (600 mg) en coënzym Q10 (150 mg). De deelnemers kregen het supplement of de placebo dagelijks gedurende drie maanden.

In de suppletiegroep nam het aantal dagen met migraine af van gemiddeld 6,2 dagen naar 4,4 dagen per maand (reductie van 29%) en in de placebogroep van gemiddeld 6,2 dagen tot 5,2 dagen (reductie van 16%). De intensiteit van de ervaren pijn tijdens een migraineaanval nam significant af onder invloed van suppletie in vergelijking met de placebo. Ook hadden personen in de suppletiegroep onder invloed van de behandeling een significant lagere ziektelast in vergelijking met de personen in de placebogroep.

Symptomen van migraine nemen significant af onder invloed van suppletie met een multivitaminepreparaat met een hoge dosis vitamine B2, magnesium en coënzym Q10. Uit eerdere studies bleek reeds dat de afzonderlijke nutriënten een positief effect hadden bij migraine.  

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+