Million Microbiome of Humans Project van start

Tijdens de 14e International Conference on Genomics (ICG-14) die in oktober jongstleden plaatsvond in Shenzhen in China werd de aftrap gegeven van het Million Microbiome of Humans Project (MMHP). Dit project heeft tot doel ’s werelds grootste databank van de humane microbiota op te zetten.

Wetenschappers van China, Zweden, Denemarken, Frankrijk, Letland en andere landen werken de komende drie tot vijf jaar aan de analyse van een miljoen humane microbiotamonsters van de darm, huid, mond, voortplantingsstelsel en andere organen. Doel is evenals destijds met het genoom de totale microbiota van het menselijk lichaam in beeld te brengen en dit te relateren aan de gezondheid. De eerste batch van 10.000 monsters is inmiddels in kaart gebracht.

De bestudering van de humane microbiota in gezonde en pathologische condities maakt het mogelijk in de toekomst therapieën te ontwikkelen voor uiteenlopende aandoeningen zoals  metabole ziekten en kanker, maar ook de invloed ervan op de vruchtbaarheid en het ongeboren kind.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+