Minder angst door visoliesuppletie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Voor het eerst is wetenschappelijk aangetoond dat suppletie met omega 3-vetzuren angstsymptomen vermindert bij personen zonder dat deze echt lijden aan een angststoornis. Tegelijkertijd vermindert het aantal ontstekingsreacties.
Onderzoekers van de Ohio State University concludeerden dit op basis van een 12-weken durende studie onder 68 geneeskundestudenten. De studenten slikten dagelijks een supplement met 2,5 gram omega 3-vetzuren of placebocapsules met een vetzuursamenstelling die overeenkwam met die van de gemiddelde Amerikaanse voeding. Ze gaven verschillende keren bloed af, zowel in stressvrije perioden als op de dagen voor een tentamen.
In de suppletiegroep daalde de aanmaak van het ontstekingsbevorderende interleukine-6 in vergelijking met de placebogroep met 14%. De studenten die de visoliecapsules slikten ervoeren 20% minder angstsymptomen dan de controlepersonen. De suppletie met omega 3-vetzuren had geen effect op de depressiesymptomen die werden waargenomen bij de studenten.
Suppletie met visolievetzuren kan angstgevoelens en ontstekingsreacties verminderen. Dit geldt niet alleen voor mensen bij wie een angststoornis is vastgesteld, maar ook voor gezonde jongvolwassenen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen