Minder atopie bij ongevaccineerde kinderen

Bij kinderen die niet gevaccineerd zijn komen minder atopische reacties voor waaronder astma, hooikoorts en neurodermatitis (jeukende huiduitslag) in vergelijking met gevaccineerde kinderen.
Dit blijkt uit de eerste resultaten van een wereldwijde studie naar de gezondheid van ongevaccineerde kinderen. De onderzoekers hopen met de studie meer inzicht te verkrijgen in de werkzaamheid en schadelijke bijwerkingen van vaccins. Via een vragenlijst op internet wordt anoniem informatie verkregen over de gezondheid van ongevaccineerde kinderen. Momenteel worden de gegevens van ruim 10.000 deelnemers geanalyseerd.
Een subanalyse van 7400 ongevaccineerde kinderen (waarvan 2200 Duitse kinderen) werd vergeleken met een recente Duitse studie naar atopie waaraan bijna 17.500 kinderen tot 17 jaar (veelal gevaccineerd) deelnamen. Van de kinderen in de Duitse studie was bij 5% de diagnose astma gesteld. Bij de ongevaccineerde kinderen was dit percentage minder dan 2,5%. De prevalentie van hooikoorts en neurodermatitis was respectievelijk 11% en 13% in de Duitse studie en respectievelijk 3% en 7% bij de ongevaccineerde kinderen. Uit een andere studie blijkt dat bij 23% van de deelnemende kinderen een allergische aandoening voorkomt in vergelijking met 11% bij de vaccinstudie.
Hoewel de studie nog niet is afgerond wijzen de eerste resultaten op een vermindert risico van atopie bij ongevaccineerde kinderen. Deelname aan de studie is nog mogelijk via: http://www.vaccineinjury.info/

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+