Minder borstkanker met omega 3-vetzuren?

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Voeding rijk aan omega 3-vetzuren, zoals lijnzaadolie, raapzaadolie, tonijn, zalm, soja en noten, kan mogelijk het risico van borstkanker bij het nageslacht verkleinen. Dat zei dr. Elaine Hardman van de Louisiana State University tijdens een bijeenkomst van de American Association for Cancer Research.
Het onderzoek werd uitgevoerd met muizen die door genetische manipulatie zeer snel borstkanker ontwikkelen. Deze muizen kregen tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode voeding die rijk was aan omega 3-vetzuren of aan omega 6-vetzuren. Na het spenen kregen de dochters ook voeding rijk aan één van beide vetzuren.
De dochters die alleen omega 6-vetzuren hadden gekregen, zoals linolzuur, hadden na zes maanden allemaal borstkanker ontwikkeld. Van de vrouwelijke nakomelingen die of voor de geboorte of daarna omega 3-vetzuren hadden gekregen, had minder dan 60% na acht maanden borstkanker ontwikkeld. Van de muizen die alleen omega 3-vetzuren hadden gekregen, zowel voor als na de geboorte, had slechts 13% een tumor ontwikkeld.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.