Minder kans op hoge bloeddruk met eiwitten

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

De consumptie van een mix eiwitrijke levensmiddelen is in verband gebracht met een kleiner risico op hoge bloeddruk.

Aan de Chinese studie namen meer dan 12.000 proefpersonen deel. De deelnemers vulden drie keer een 24-uurs voedingsdagboek in. Dit werd gecombineerd met een voedselinventarisatie in de woning van de deelnemers. De proefpersonen werden zo’n zes jaar gevolgd. Er was sprake van een verhoogde bloeddruk bij een bovendruk ≥140 mHg en een onderdruk ≥90 mmHg, wanneer tijdens de volgperiode de diagnose door een arts was gesteld of wanneer de proefpersoon bloeddrukverlagers kreeg. 

Er werd een significant verband gevonden tussen de totale eiwitconsumptie en de kans op een verhoogde bloeddruk. Van afzonderlijke eiwitrijke producten zoals vlees, gevogelte, vis, ei, bonen en volkoren graanproducten bestond een optimale inname waarbij de kans op hoge bloeddruk het kleinste was. Bovendien bleek dat een gevarieerde consumptie van deze eiwitrijke levensmiddelen gepaard ging met een significant lager risico op hoge bloeddruk.

Een gebalanceerde inname van diverse kwalitatief goede eiwitrijke producten is gerelateerd aan een kleinere kans op het krijgen van hoge bloeddruk. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen