Minder oxidatie van vetzuren door astaxanthine

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Astaxanthine in capsulevorm wordt goed geabsorbeerd en geeft geen bijwerkingen. Bij gezonde mannen leidt suppletie tot een vermindering van oxidatie van de vetzuren.
Voor de studie werden gezonde mannen in de leeftijd van 19 tot 33 jaar willekeurig verdeeld in een behandel- en placebogroep. De mannen in de behandelgroep kregen gedurende 3 maanden tweemaal per dag een capsule met 4 mg astaxanthine, de anderen kregen tweemaal daags een placebo.
Suppletie leidde tot een stijging van de concentratie astaxanthine in het bloed. Dit verschil was significant in vergelijking met het gebruik van een placebo. Tevens nam de concentratie van de geoxideerde vetzuren (12- en 15-hydroxyvetzuren) in het bloed significant af bij de mannen in de behandelgroep. In de placebogroep was geen verschil waarneembaar. De verandering van concentratie 15-hydroxyvetzuren was bijna significant in de behandelgroep ten opzichte van de placebogroep.
Geconcludeerd kan worden dat astaxanthine toegediend in capsulevorm goed opneembaar is en een gunstig effect heeft op de oxidatie van vetten.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen