Mogelijke bescherming Ginkgo tegen eierstokkanker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
In een onderzoek waarbij epidemiologische en biologische data onderzocht werden, wijzen de resultaten erop dat suppletie met Ginkgo biloba bescherming biedt tegen eierstokkanker.
Een controlegroep van 721 personen werd vergeleken met 668 patiënten met eierstokkanker. Van de controlegroep gebruikten 4,2% regelmatig Ginkgo en van de kankerpatiënten 1,6%. Het bleek dat het risico van eierstokkanker in de controlegroep 59% lager was. In de groep met non-mucineuze eierstokkanker bleek het effect van Ginkgo het grootst.
Bij het in vitro onderzoek bleek het Ginkgo-extract met als bestanddelen quercetine en de ginkgoliden A en B een significante groeiremmende werking te hebben van zo’n 40% op sereuze kankercellen van de eierstokken, maar niet op mucineuze cellen.
Deze gecombineerde epidemiologische en biologische gegevens leveren ondersteunend bewijs voor de werking van Ginkgo biloba en nodigen uit tot verder onderzoek om de preventieve en therapeutische effecten van Ginkgo en ginkgoliden op eierstokkanker te onderzoeken.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen