Niet teveel koffie tijdens zwangerschap

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Het drinken van veel koffie tijdens de zwangerschap verhoogt het risico van een doodgeboren baby. Dit is de conclusie van onderzoekers van de universiteit van Aarhus in Denemarken.
Aan 18.478 vrouwen die in of na de 28e week van de zwangerschap een doodgeboren baby hadden gekregen of waarvan het kind was overleden tijdens het eerste levensjaar, was informatie gevraagd over hun koffieconsumptie tijdens de zwangerschap.
Het bleek dat zwangere vrouwen die acht of meer koppen koffie per dag dronken tijdens de zwangerschap, een verhoogd risico hadden van een doodgeboren kind vergeleken met vrouwen die geen koffie dronken. Na correctie voor het roken en het gebruik van alcohol tijdens de zwangerschap nam het risico van een doodgeboren kind iets af.
Het aantal malen dat een vrouw was bevallen, de leeftijd van de moeder, de burgerlijke staat, schoolopleiding, het beroep en het lichaamsgewicht had geen invloed op het risico. Tevens bleek er geen verband te zijn tussen het drinken van koffie tijdens de zwangerschap en de dood van een kind in het eerste levensjaar.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.