Olijfolie met coënzym Q10

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Het combineren van een gezonde voedingsstof met een gezond voedingsmiddel zal in de naaste toekomst steeds vaker voorkomen. Wat te denken van extra vierge olijfolie verrijken met coënzym Q10?
De Japanse producent van coënzym Q10, Kaneka Corporation, heeft de handen ineengeslagen met de Italiaanse olijfolieproducent Costad'Oro. De kleur-, geur- en smaakloze Q10 blijkt uitermate geschikt voor verwerking in functionele voeding. Daarnaast is olijfolie een ideale basis voor coënzym Q10. De vetzuren in de olie verhogen de biologische beschikbaarheid van dit vetoplosbare coënzym aanzienlijk. Aangetoond werd dat de Q10-concentratie in het bloedplasma 2,5 maal de normale bloedconcentratie kan bereiken wanneer dagelijks 30 ml olijfolie met 40 mg coënzym Q10 wordt ingenomen.
Het product is momenteel al beschikbaar voor importeurs en supermarktketens onder de naam ‘Olisana K-Young'. De olie is verkrijgbaar in flessen van 500 ml en bevat naast coënzym Q10 nog vitamine E, D en K2. Het is vrij van genetisch gemanipuleerde stoffen, bezit de ‘GRAS'-status (Generally Recognised As Safe) en is geschikt voor vegetariërs. Op de verpakking staat te lezen: ‘Olisana K-Young kan veroudering tegengaan en beschermen tegen vrije radicalen wanneer het regelmatig wordt gebruikt in een gebalanceerd dieet en een gezonde leefstijl.'
De voedingsmarkt voor met Q10-verrijkte levensmiddelen is vooral groeiende in Japan, zoals chocolade, kauwgum en yoghurt.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.