Omega 3-vetzuren, vitamine C en zink effectief bij kinderastma

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Uit een studie blijkt dat kinderen met astma mogelijk gebaat zijn bij suppletie met omega 3-vetzuren, vitamine C en zink.
Het onderzoek betrof 60 kinderen met een gemiddeld ernstige vorm van astma. Ze werden, willekeurig verdeeld en in elkaar opvolgende perioden van 6 weken, dagelijks gesuppleerd met 300 mg EPA/DHA, 200 mg vitamine C, 15 mg zink of een placebo. Naast de afzonderlijke toepassingen van deze stoffen werden de omega 3-vetzuren, vitamine C en zink, ook gecombineerd toegepast.
De kinderen ondergingen zowel bij aanvang als aan het einde van elke periode een astmacontrole- en een longfunctietest. Daarnaast werden de concentraties ontstekingsmarkers in het speeksel bepaald.
Uit de resultaten bleek dat zowel de afzonderlijke als de gecombineerde toepassing van omega 3-vetzuren, vitamine C en zink tot significante verbetering van de astmatische symptomen en ontsteking en een verbeterde longfunctie leidde. Suppletie met de combinatie van omega 3-vetzuren, vitamine C en zink bracht echter significant grotere verbeteringen teweeg dan de afzonderlijke toepassing van deze stoffen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen