Omega 3-vetzuren, vitamine C en zink effectief bij kinderastma

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Uit een studie blijkt dat kinderen met astma mogelijk gebaat zijn bij suppletie met omega 3-vetzuren, vitamine C en zink.
Het onderzoek betrof 60 kinderen met een gemiddeld ernstige vorm van astma. Ze werden, willekeurig verdeeld en in elkaar opvolgende perioden van 6 weken, dagelijks gesuppleerd met 300 mg EPA/DHA, 200 mg vitamine C, 15 mg zink of een placebo. Naast de afzonderlijke toepassingen van deze stoffen werden de omega 3-vetzuren, vitamine C en zink, ook gecombineerd toegepast.
De kinderen ondergingen zowel bij aanvang als aan het einde van elke periode een astmacontrole- en een longfunctietest. Daarnaast werden de concentraties ontstekingsmarkers in het speeksel bepaald.
Uit de resultaten bleek dat zowel de afzonderlijke als de gecombineerde toepassing van omega 3-vetzuren, vitamine C en zink tot significante verbetering van de astmatische symptomen en ontsteking en een verbeterde longfunctie leidde. Suppletie met de combinatie van omega 3-vetzuren, vitamine C en zink bracht echter significant grotere verbeteringen teweeg dan de afzonderlijke toepassing van deze stoffen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen