Onderliggende aandoening beïnvloedt ernst covid-19 bij kind
Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker
2 min
Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.
Kinderen met onderliggende aandoeningen hebben een verhoogde kans op een ernstiger beloop van een SARS-CoV-2 infectie.
Voor het onderzoek werden gegevens geanalyseerd van 43.465 kinderen in een leeftijd tot achttien jaar. De kinderen hadden een bevestigde covid-19 infectie. Er werd nagegaan of de deelnemers een onderliggende ziekte hadden. Dit werd vervolgens gerelateerd aan de ernst van de infectie.
Er waren 12.491 kinderen (29%) met een onderliggende aandoening. Het betrof vooral astma (10%), neurologische aandoeningen (4%), angst-gerelateerde aandoeningen (3%), depressieve stoornissen (3%) en obesitas (3%). Kinderen met diabetes type-1 hadden met meer dan vier keer een significant grotere kans op een ziekenhuisopname als gevolg van een covid-19 infectie. Kinderen met obesitas hadden met driemaal significant meer kans op een noodzakelijke ziekenhuisopname. Kinderen met diabetes type-1 of aangeboren hart- of vaataandoeningen hadden de grootste kans op een ernstig beloop van de infectie. Jonge kinderen (tot 2 jaar) die te vroeg waren geboren, hadden met 83% significant meer kans op een ernstig beloop.
De aanwezigheid van onderliggende aandoeningen is ook bij kinderen geassocieerd met een significant hoger risico op een ernstiger beloop van een SARS-CoV-2 infectie en een verhoogde kans op een ziekenhuisopname.
Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.