Oorzaken nachtelijk zuurbranden

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Brandend maagzuur tijdens de slaap veroorzaakt slaapklachten en slaperigheid overdag. Het drinken van koolzuurhoudende drank, gebruik van slaappillen van het benzodiazepinetype en overgewicht vergroten de kans op nachtelijk zuurbranden.
Dit zijn de conclusies van onderzoekers van de University of Arizona.
Aan dit onderzoek deden 15.314 ouderen uit de Sleep Heart Health Study mee. Voor dit onderzoek werd onder andere ook een vragenlijst ingevuld over brandend maagzuur tijdens de slaap, demografie, slaapafwijkingen, medische historie en sociale gewoonten.
Van de 15.314 personen gaven 3806 (25%) aan last te hebben van brandend maagzuur tijdens de nachtrust. Uit het onderzoek is een aantal risicofactoren naar voren gekomen die de kans erop vergroten: koolzuurhoudende drank, overgewicht, gebruik van benzodiazepinen, astma en een te hoge bloeddruk. Het drinken van koolzuurhoudende drank vergroot de kans op zuurbranden door het zuur in de drank. Door het koolzuurgas worden oprispingen veroorzaakt waardoor maagzuur mee naar boven kan. Benzodiazepinen verslappen de kringspier tussen maag en slokdarm. Bij astma is de druk tussen borst en buik vergroot.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.