Overgewicht vermindert door frisdrankreductie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Door kinderen gericht te leren minder frisdrank te drinken, was het mogelijk het aantal kinderen met overgewicht te reduceren.
Eerder onderzoek had al aangetoond dat kinderen die veel frisdrank dronken, eerder overgewicht kregen dan hun leeftijdsgenoten die meer water drinken. Grootste bezwaren zijn de hoge glycemische index van deze suikerdranken en de hoge aantal calorieën. Voorts bevatten frisdranken nauwelijks de broodnodige vitaminen en mineralen.
Het onderzoek werd uitgevoerd op een aantal scholen in Engeland en duurde twaalf maanden. Er deden 644 leerlingen tussen de zeven en elf jaar aan mee. De helft van de groep verving iedere dag een half glas frisdrank door water of verdund vruchtensap. De andere helft dronk iedere dag gemiddeld 0,2 glas extra frisdrank.
Aan het einde van het schooljaar steeg het percentage kinderen met overgewicht in de frisdrankgroep met 7,5%. In de watergroep daalde het aantal kinderen met overgewicht met 0,2%.
Om de kans op overgewciht bij kinderen te verkleinen, is het goed om de verkrijgbaarheid van frisdranken op scholen te verminderen. Ook is het promoten van het drinken van water een goedkope manier om het aantal kinderen met overgewicht te doen afnemen. Vaak behouden kinderen hun overgewicht wanneer ze volwassen worden. De kans op hart- en vaatziekten en ouderdomsdiabetes wordt hierdoor vergroot.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.