Panax ginseng: krachtige antioxidant

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Panax ginseng verbetert de antioxidatieve capaciteit van gezonde personen.
Voor de studie werden 21 gezonde mannen en 61 gezonde vrouwen verdeeld in een controlegroep en 2 suppletiegroepen. De personen in de suppletiegroepen kregen gedurende 4 weken dagelijks 1 gram of 2 gram ginsengextract. Voor en na de suppletieperiode werd de concentratie van reactieve zuurstofdeeltjes (ROS) en antioxidanten bepaald.
Suppletie met het ginsengextract leidde tot een significante verlaging van de ROS en het malondialdehyde (MDA) in het bloedserum. Bij personen die 2 gram kregen nam de totale gluthationconcentratie alsmede de activiteit van glutathion reductase (GSH-Rd) significant toe. Er waren geen significante veranderingen in de totale antioxidatieve capaciteit (TAC), superoxide dismutase (SOD) en de activiteit van catalase en glutathionperoxidase (GSH-Px).
Geconcludeerd kan worden dat suppletie met een extract van Panax ginseng het antioxidatieve verdedigingsysteem van een gezond lichaam kan verbeteren.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.