PEA verbetert geheugen jongeren

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met palmitoylethanolamide (PEA) verhoogt de concentratie van de zenuwstimulerende stof brain-derived neurotrophic factor (BDNF) en verbetert het geheugen van jongeren.

Aan het onderzoek namen 39 studenten deel van achttien jaar en ouder. Ze kregen in willekeurige volgorde gedurende periodes van telkens zes weken dagelijks 700 mg PEA of een placebo. Het betrof een gepatenteerd PEA supplement met een hoge biologische beschikbaarheid. Na beide suppletieperiodes voerden de studenten een geheugentest uit. Tevens werd in het bloedserum de concentratie van BDNF bepaald. Een verminderde concentratie van BDNF is in verband gebracht met een slechter geheugen en neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer, Parkinson en Huntington.

Er werd een significante toename in BDNF-niveau gevonden na PEA-suppletie in vergelijking met de placebo. De geheugentest liet een betere score zien na suppletie met PEA. Dit bleek onder andere uit het feit dat de studenten significant minder fouten maakten tijdens de test.

Dit is het eerste onderzoek dat een direct gunstig effect laat zien van PEA op de BDNF-concentratie en het geheugen van jongeren.  

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.