Peuter gebaat met suppletie

Peuters hebben baat bij dagelijkse suppletie met het omega 3-visvetzuur DHA, prebiotica en het gist bètaglucaan. Volgens de onderzoekers helpt dit het immuunsysteem te versterken.

Aan de studie namen kinderen met een leeftijd van drie en vier jaar deel. Ze kregen gedurende 28 weken dagelijks een supplement met 25 mg van het visvetzuur DHA, 1,2 gram prebiotica (vezels) en 8,7 mg bètaglucaan of een melkdrankje (controlegroep). Er werden ontlasting- en bloedmonsters afgenomen waarin markers voor het immuunsysteem werden bepaald. Ook werd bijgehouden of de kinderen last hadden van diarree, een luchtweginfectie of behandeld werden met een antibioticum.

In de suppletiegroep hadden de kinderen ten opzichte van de controlegroep significant minder luchtweginfecties, significant minder antibioticagebruik en was er significant minder verzuim op de kinderdagopvang. In beide groepen hadden de kinderen geen last van diarreeklachten. Bij de kinderen in de suppletiegroep was de bloedconcentratie van de ontstekingsremmende stof interleukine-10 en het aantal witte bloedcellen hoger dan in de controlegroep.

Peuters zijn vaak slechte eters. Dit kan een negatieve impact hebben op hun immuunsysteem. Een combinatie van DHA, prebiotica en bètaglucaan helpt het immuunsysteem van peuters te versterken waardoor de kans op ziekte afneemt.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+