Pijnboombastextract verbetert diabetische microangiopathie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
In een studie met zestig patiënten met ernstige diabetische microangiopathie bleek orale suppletie met pijnboombastextract klinisch effectief.
De gemiddelde ziekteduur van de suikerpatiënten was 7,5 jaar. Gedurende een periode van vier weken kregen dertig patiënten 150 mg pijnboombastextract (driemaal daags 50 mg) tegen dertig patiënten zonder supplement of placebo als controlegroep. Aan het eind van de interventieperiode werden microcirculatie en klinische aspecten beoordeeld.
Gevonden werden een progressieve afname in de huidtest van de voet in ruste als indicatie voor verbetering van microangiopathie, een significante afname in capillaire filtratie en een significante verbetering in de veno-arteriële respons bij de patiënten die pijnboombast hadden gebruikt. Suppletie met pijnboombastextract is mogelijk effectief in de behandeling en het onder controle houden van diabetische microangiopathie.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen