Pinda-allergie onder controle

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Onderzoekers van Cambridge University Hospital in Engeland vonden dat een pinda-allergie waarschijnlijk te verhelpen is door te te beginnen met toediening van zeer lage hoveelheden en deze vervolgens langzaam te verhogen.
Op het congres van de American Association for the Advancement of Science presenteerde dr. Anderw Clark zijn onderzoek met 23 kinderen tussen de 7 en 17 jaar. Deze kregen zeer lage doses pindameel toegediend in yoghurt. Aan het begin was dat 1/400 van een pinda. Deze hoeveelheid is veel te klein om een allergische reactie op te wekken. Vervolgens werd elke dag de dosis verhoogd tot de kinderen probleemloos een hoeveelheid konden verdragen die gelijk staat aan 5 pinda's. Sommige kinderen konden een dosis van 12 pinda's verdragen. Op deze wijze vonden 21 kinderen herstel. De allergie verdween niet geheel, maar was hiermee onder controle. Er traden nog wel lichte verschijnselen op zoals jeuk, huiduitslag en buikpijn.
Er volgt een vervolgonderzoek met 100 kinderen om de resultaten bevestigd te krijgen.De wetenschappers denken dat deze methode ook kan worden toegepast bij andere voedselallergieën, zoals die voor melk en eieren.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen