Preventie obesitas en hyperlipidemie met bètaconglicinine

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Consumptie van bètaconglicinine, een component van het eiwit in sojabonen, verlaagt de concentratie triglyceriden in het bloed en vermindert de hoeveelheid buikvet. Tot deze conclusie kwamen onderzoekers uit Japan.
Aan het eerste deel van het onderzoek namen 138 vrijwilligers deel met leeftijden tussen 26 en 29 jaar en een triglyceriden in het bloed hoger dan 1,69 mmol/l. Ze werden willekeurig in twee groepen verdeeld. Gedurende 12 weken kreeg een groep dagelijks snoepgoed waarin bètaconglicinine was verwerkt en de andere groep placebosnoep. Na 12 weken liet de groep die snoepgoed met bètaconglicinine had gegeten een significant verlaagde concentratie triglyceriden in het bloed zien vergeleken met de placebogroep.
Het tweede deel van het onderzoek betrof 102 vrijwilligers met leeftijden tussen 26 tot 29 jaar en een BMI tussen 25 en 30. In twee willekeurige groepen verdeeld kreeg een groep gedurende 20 weken snoepgoed waarin bètaconglicinine was verwerkt en de andere groep placebosnoep. Alleen in de groep die snoepgoed met bètaconglicinine had gegeten werd na 20 weken een significante afname van buikvet gezien.
Deze studie toont aan dat bètaconglicinine als voedingsstof effectief ingezet kan worden om een te hoge concentratie triglyceriden in het bloed te verlagen en mogelijk obesitas te voorkomen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen