Rimpels verminderen met zeaxanthine

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met de antioxidant zeaxanthine in combinatie met huidcrème leidt tot een significant betere vochthuishouding van de huid en kan rimpels verminderen.

De wetenschappers ontwikkelden een oraal supplement en huidcrème op basis van zeaxanthine, een algenextract, hyaluronzuur en peptiden. Er waren 31 vrouwen met een gemiddelde leeftijd van zestig jaar die de studie voltooiden. De vrouwen waren willekeurig in drie groepen verdeeld. In de eerste groep kregen ze alleen het supplement, in de tweede groep werd het supplement gecombineerd met huidcrème en tenslotte was er een groep vrouwen die een placebo kreeg (controlegroep). De vrouwen werden gedurende twaalf weken behandeld en tweewekelijks werd het effect op fijne huidlijnen, rimpels, de huidskleur en het pigment bepaald.

Vanaf twee weken werd bij de vrouwen in beide behandelgroepen een significante verbetering van de hydratering van de huid bereikt in vergelijking met de controlegroep. Ook werd er in beide behandelgroepen na vier weken een significante vermindering van rimpels en fijne lijnen gezien ten opzichte van de vrouwen in de controlegroep. Na twaalf weken was de rimpelvorming bij de vrouwen in beide behandelgroepen significant verminderd.

Zeaxanthine komt niet alleen in het oog voor, maar ook in de huid en vermindert aldaar de vorming van vrijezuurstofradicalen die ontstaan als gevolg van UV-straling, zo stellen de wetenschappers.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen