'Schijf van 5' volgens Atkins

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
In een poging om van het biefstuk- en baconimago af te komen, gaat Atkins Nutritionals een campagne beginnen die meer gericht is op educatie dan op zijn producten. Het bedrijf wil haar kijk op de voedselpiramide, de Amerikaanse \'schijf van vijf\' promoten.
In de VS maakt men gebruik van een piramide om de aanbevelingen van een gezond voedingspatroon te verbeelden. De basis wordt gevormd door koolhydraatrijke graanproducten, zoals brood en ontbijtgranen. In de top staan de oliën en vetten, waarvan de consumptie in zeer beperkte mate wordt aanbevolen. De Atkins-piramide is hiervan precies het spiegelbeeld. Hierin vormen eiwitbronnen de basis, zoals vis, gevogelte , vlees, eieren en sojaproducten. In de Atkins Lifestyle Food Guide Pyramid staan de koolhydraatproducten juist in de top.
Deze zomer brengt Atkins nog een nieuwe diepvriespizza met weinig koolhydraten op de markt en zal het Atkins-logo verschijnen op een nieuwe lijn van salades en wraps, yoghurt en melkproducten en bakkerswaar. Verder hoopt het bedrijf restaurants te bevoorraden met ingrediënten om de menu’s met weinig koolhydraten te promoten.
De verkoop van de energierepen, ontbijtgranen en bakmixen met het Atkins-logo is het afgelopen jaar verdubbeld en wordt geschat op bijna 750 miljoen dollar.
Wat gaat dit voor Nederland betekenen?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.