Sinaasappel geeft kanker minder kans

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Iedere dag een sinaasappel zorgt ervoor dat kanker minder kans krijgt. Citrusvruchten verminderen het risico van mond-, keel- en maagkanker met wel de helft. Tevens vermindert één extra citrusvrucht per dag naast de dagelijkse aanbeveling van vijf stuks fruit en groente het risico van beroerte met 19%.
Dit concluderen Australische onderzoekers van de Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO) onder leiding van dr. Katrine Baghurst.
Uit het onderzoek dat is gebaseerd op 48 internationale studies bleek dat citrusfruit niet alleen het risico van kanker verminderde, maar ook het risico van hart- en vaatziekten, overgewicht en suikerziekte.
Van alle fruitsoorten hebben citrusvruchten het hoogste gehalte aan antioxidanten. De weerstand wordt hierdoor verhoogd en de tumorgroei geremd. Citrusfruit bevat meer dan 170 verschillende plantenstoffen waaronder meer dan zestig flavonoïden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen