Speciaal infraroodstraling tegen wratjes

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Duitse dermatologen hebben een effectieve en pijnloze manier gevonden om wratjes te behandelen. De wratjes worden bestraald met infrarood licht, dat door water wordt geleid. Als infrarood licht namelijk gefilterd word door water, dan wordt het licht met een lange golflengte weggefilterd. Het licht met een korte golflengte (IR-A band) wordt wel doorgelaten en kan diep in de huid doordringen. Door deze straling wordt het wratje warmer waardoor de bloedtoevoer naar het wratje toeneemt. Hierdoor wordt het wratje warmer waardoor de bloedtoevoer er naar toe toeneemt. Daarna kan het immuunsysteem het papillomavirus, dat het wratje veroorzaakt, uitschakelen.
Een team dermatologen onder leiding van prof Peter Elsner van de Jena Universiteit testte deze manier van wratjesbestrijding bij tachtig patiënten die al meerdere, niet succesvolle behandelingen voor hun wratjes hadden ondergaan. De patiënten werden verdeeld over twee groepen. De ene groep werd behandeld met het infrarode licht en de andere groep met een placebolicht.
Uit het onderzoek bleek dat 80% van de patiënten die behandeld werden met het infrarood licht, minder wratjes vertoonden. Bij 33% van de patiënten uit de placebogroep was dit ook het geval. Het toevoegen van 5-aminolevulinezuur aan de lichttherapie had geen extra effect. De resultaten werden gepresenteerd op een symposium bij de Braun Foundation in Luzern in Zwitserland.
De onderzoekers concluderen dat deze behandeling vooral geschikt is voor kinderen. Zij hopen dat deze behandelwijze binnenkort opgenomen wordt in het verzekeringspakket.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen