Stress?! Neem een multi

Suppletie met een multivitaminen/mineralenvoedingssupplement vermindert gevoelens van stress. Vooral een hooggedoseerd vitaminepreparaat helpt stress te verminderen.

De onderzoekers analyseerden acht eerder gepubliceerde studies met een totaal van bijna 1300 proefpersonen. In de studies kregen de deelnemers een multi-voedingssupplement met niet meer dan tweemaal de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van de betreffende vitaminen en mineralen of ze kregen een preparaat met een hoge dosis vitaminen en maximaal drie mineralen. Ze gebruikten het voedingssupplement dagelijks gedurende een periode van achtentwintig tot negentig dagen.

Suppletie leidde tot een significante afname van het ervaren stressniveau, milde psychiatrische symptomen en angstgevoelens. Ook vermoeidheid en gevoelens van verwardheid namen significant af. Suppletie was niet van invloed op depressieve symptomen. Het preparaat met een hoge dosis vitaminen, waaronder het B-complex, had een duidelijker effect op de gemoedstoestand dan het complex met een lagere dosis vitaminen en mineralen.

In vervolgstudies moet onderzocht worden wat de optimale dosis van micronutriënten is om stress te verminderen.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+