Suikerziekte door rood vlees

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Onderzoek onder 38.394 mannen toont aan dat de kans op ouderdomsdiabetes significant wordt verhoogd wanneer ze veel rood vlees eten.
Voor het onderzoek werden de resultaten van de Health Professionals' Follow-up Study gebruikt. De mannen uit dit onderzoek werden gedurende twaalf jaar gevolgd en waren aan het begin van het onderzoek vrij van diabetes, hartziekten en kanker.
Gedurende het onderzoek kregen 1168 mannen diabetes type-2. De 20% mannen die de hoogste consumptie aan rood vlees hadden, hadden een 63% hoger diabetesrisico dan de 20% met de laagste inname. De toename door rood vlees wordt wel toegeschreven aan de grote hoeveelheid haem-ijzer dat er in zit. Bloedtransfusies, de totale ijzerinname en de inname van haem-ijzer uit andere bronnen hadden echter geen invloed op het risico van diabetes. Er is meer onderzoek nodig om vast te stellen of inderdaad het ijzer uit rood vlees verantwoordelijk is voor de verhoogde kans of dat andere componenten uit het vlees hier de oorzaak van zijn.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.