Supplementen voor alle Amerikaanse kinderen

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
In de Verenigde Staten is door de invloedrijke National Foundation of Women Legislators (NFWL) een resolutie aangenomen om de gezondheid en het leervermogen van risicokinderen te bevorderen door een dagelijkse suppletie met multivitaminen en essentiële vetzuren.
Juist voor kinderen, bij wie het risico van ondervoeding groot is, is een adequate voeding met dagelijks voldoende vitaminen, mineralen en calorieën noodzakelijk.
Er is inmiddels veel bewijsmateriaal beschikbaar over een oorzakelijk verband tussen deficiënties van vitaminen en mineralen in relatie tot depressie, gedragsstoornissen en verhoogd agressief gedrag. Ook is aangetoond dat suppletie met een multivitamine de prestaties en het leervermogen verbetert. Steeds meer wetenschappelijke onderzoek laat bovendien de voordelen van suppletie met essentiële vetzuren voor kinderen met ADHD, autisme en depressie zien.
Hoewel er ook nu al initiatieven bestaan om gratis multivitaminen en essentiële vetzuren aan kinderen te verstrekken, worden er in de resolutie aanbevelingen gedaan om dit voor álle kinderen mogelijk te maken. Samenwerking met de Amerikaanse gezondheidsorganisatie, Vitamin Relief USA, wordt aanbevolen zodat alle kinderen ongeacht hun sociaaleconomische status kunnen profiteren van een betere gezondheid, een beter leervermogen, meer productiviteit, en een betere kwaliteit van leven.
De complete tekst van de resolutie is te lezen op:
www.vitaminrelief.org/pdf/NFWLEducation_Com_Resolution_VitaminRelief_Nov2006.pdf

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen