Supplementen voor een jonge huid

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Onderzoek in Thailand heeft uitgewezen dat het gebruik van een voedingssupplement met antioxidanten, mineralen in combinatie met glycosaminoglycanen (GAG's) tot een verbeterde huidstructuur en vermindering van fijne rimpeltjes leidt. GAG's vormen een belangrijk bestanddeel van collageenrijke weefsels, zoals kraakbeen en botten, maar ook de bindweefselstructuren van de huid en vaatwanden.
De studie betrof 60 vrouwen van 35 tot 60 jaar. Zij werden, in willekeurige groepen verdeeld, gedurende 12 weken dagelijks met ofwel een combinatie van coënzym Q10, bètacaroteen, druivenpitextract, pijnboomextract, groene thee-extract, vitamine E, selenium, zink, en glycosaminoglycanen (GAG's), ofwel een placebo gesuppleerd.
Evaluatie van de huid toonde aan dat de huidstructuur en fijne rimpels in de suppletiegroep na 12 weken 21% significant was verbeterd. Dit ten opzichte van de situatie bij aanvang en een verbetering van slechts 2% in de controlegroep. Daarnaast werden in de suppletiegroep ook een significante verbetering gezien in poriëngrootte. Er traden geen zichtbare veranderingen op in huidskleur.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen