Te lage omega 3-inname door zwangere vrouwen

De inname van omega 3-vetzuren is veel te laag, dit blijkt uit een onderzoek onder Franse zwangere en borstvoedende vrouwen. De lage inname van de vetzuren kan gevolgen hebben voor de cognitieve en visuele ontwikkeling van foetussen en jonge kinderen.

Voor de studie werd een vragenlijst gebruikt van de French National Survey INCA2. De vragenlijst werd ingevuld door 28 zwangere en 21 borstvoedende vrouwen. De vrouwen hielden gedurende zeven dagen bij welke van de 1305 geregistreerde levensmiddelen ze consumeerden. De resultaten werden vergeleken met die van 742 vrouwen van vruchtbare leeftijd.

De gemiddelde dagelijkse inname van de omega 3-vetzuren lag ver beneden de Recommended Daily Intake (RDI’s) voor alfalinoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De inname van DHA lag tot tien keer lager dan de RDI van 250 mg voor zwangere vrouwen.

De resultaten waren vergelijkbaar met die van vrouwen van vruchtbare leeftijd. Dit betekent dat Franse vrouwen hun eetpatroon tijdens de zwangerschap onvoldoende aanpassen en te weinig omega 3-vetzuren consumeren. De vetzuren zijn van groot belang voor de ontwikkeling van de hersenen en de ogen van de kinderen gedurende hun eerste levensjaren.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+