Update 22 - Hoezo wachten? Het ‘vaccin’ is er namelijk al ...

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

6 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Boodschap voor de minister van VWS 
"Minister De Jonge, u gelooft het natuurlijk niet met uw fixatie op het vaccin als oplossing voor alle problemen. Maar wij brengen een veel simpeler oplossing: het ‘vaccin’ is er namelijk al! Het voldoet zelfs aan al uw voorwaarden. Het is effectief, veilig en goedkoop.
Waarop we dit baseren?
Op de spectaculaire uitkomsten van twee recente studies, gepubliceerd in twee gerespecteerde peer-reviewed tijdschriften. We veroorloven ons om net zo te speculeren als u. Het vaccin is er al lang! Zelfs al miljoenen jaren. Vitamine D!"

Twee wetenschappelijke studies
Nieuwe studies laten zien dat een hogere vitamine D-bloedspiegel de kans op een positieve coronatest aanzienlijk verkleint.  Eerste studie Eén studie kwam tot stand onder leiding van vitamine D-expert dr. Michael Holick.[1] Voor zijn analyse gebruikte hij gegevens van ruim 190.000 proefpersonen uit de VS. Van hen had 9,3% een positieve coronatest. Mensen met een vitamine D-tekort (<50 nmol/l) bleken 54% meer kans te hebben op een positieve PCR-test dan deelnemers met een adequate vitamine D-bloedspiegel (>75 nmol/l). Ook bleek: hoe hoger de vitamine D-spiegel, hoe kleiner de kans op een positieve test. Voor iedere toename van de vitamine D-spiegel met 2,5 nmol/l nam het risico op een positieve uitslag met 1,6% af.
Tweede studie Aan de tweede studie namen 489 proefpersonen deel.[2] Van hen werd 15% positief getest. Een kwart van de deelnemers had een vitamine D-tekort. Zij hadden met 77% significant meer kans op een positieve PCR-test dan deelnemers met een adequate vitamine D-spiegel. Ook bleek dat niet-blanke personen – die vaker een vitamine D-tekort hebben – maar liefst 2,5 keer meer kans hadden op een positieve coronatest. Deze opzienbarende resultaten zijn op zich te verklaren. Vitamine D versterkt het aangeboren immuunsysteem. Dit is de eerste verdedigingslinie van het lichaam tegen ziekteverwekkers. Een adequate vitamine D-bloedspiegel vergroot de kans dat de aangeboren immuunrespons een virusaanval volledig kan afweren.
Ondersteunende data: hoe vitamine D in lichaam werkt Ook is bekend dat vitamine D een virale cellulaire infectie kan verstoren via interactie met het angiotensine-converterend enzym 2 (ACE2).[3] Dit enzym is de receptor waar dit coronavirus zich aan bindt, zodat het de lichaamscel in kan om deze te infecteren. Met andere woorden: het virus gebruikt ACE2 als toegangspoort tot het lichaam. Talloze lichaamscellen zijn in ruime mate voorzien van deze receptor, zoals in de neus en de keel die doorgaans als eerste geïnfecteerd raken bij covid-19. Maar vitamine D is dus in staat om dit proces te verstoren.
Wetenschappers luiden nu noodklok Vitamine D lijkt een veelbelovende beschermer tegen covid-19. De vraag is nu: blijft u wachten op een coronavaccin, of start u morgen met extra vitamine D? De afgelopen maanden zijn diverse studies verschenen die aangeven dat – mocht u tóch geïnfecteerd raken – een adequate vitamine D-spiegel ook ziekenhuisopname en sterfte door covid-19 kan voorkomen. Reden waarom een groep van wetenschappers en artsen uit diverse landen gisteren de noodklok heeft geluid: zij willen dat overheden hun aanbevelingen voor vitamine D verhogen naar 100 mcg (4000 IE) per dag.[4] Deze internationale alliantie is ervan overtuigd dat hiermee ziekenhuisopnames zijn te voorkomen. De groep bereidt momenteel een open brief voor, gericht aan alle regeringsleiders.
Wat wij u aanraden ... Volg het advies van deze wetenschappers. Bij twijfel kunt u eerst uw vitamine D-bloedspiegel laten bepalen, via de huisarts (als die meewerkt) of met een thuistest via internet. Dan weet u zeker of u een adequate bloedspiegel hebt, of niet.
1. Kaufman HW, Niles JK, [..], MF Holick . SARS-CoV-2 positivity rates associated with circulating 25-hydroxyvitamin D levels. PLoS One 2020; 15(9):e0239252 2. Meltzer DO, Best TJ, [..],Zhang H, et al. Association of Vitamin D Status and Other Clinical Characteristics With COVID-19 Test Results. JAMA Netw Open 2020; 3(9):e2019722 3. Iddir M, Brito A, [..], Bohn T. Strengthening the Immune System and Reducing Inflammation and Oxidative Stress through Diet and Nutrition: Considerations during the COVID-19 Crisis. Nutrients 2020; 12(6):1562  4. Hancocks N. COVID-19: Scientists raise the vitamin D alarm. Nutraingredients.com, 2 oktober, 2020

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.