Van Bulgarije tot Mars: yoghurt op ruimtereis

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Het is haalbaar om verse Bulgaarse yoghurt te bereiden tijdens een ruimtemissie. Bulgaarse yoghurt is rijk aan Lactobacillus delbrueckii subspecies bulgaricus die verantwoordelijk is voor de typische smaak én bijdraagt aan een gezonde darmflora.

De astronauten namen gedurende twee weken deel aan een analoge missie in een gesloten, Mars-achtige omgeving in het Mars Desert Research Station in de woestijn van Utah (Verenigde Staten). Er werd onderzocht of de astronauten in staat waren om tijdens een nagebootste ruimtemissie dagelijks verse Bulgaarse yoghurt te bereiden en te consumeren. 

Het was inderdaad haalbaar om verse yoghurt op te nemen in de dagelijkse voeding van de astronauten. Volgens de astronauten was de yoghurt makkelijk te bereiden en had de consumptie ervan een positief effect op hun darmgezondheid en algeheel welbevinden. 

Het behoud van een gezond darmflora is cruciaal voor de gezondheid en het welzijn van de mens en zeker voor astronauten die in een stressvolle omgeving verblijven, zoals tijdens een missie naar Mars. Probiotica uit yoghurt zijn een van de meest effectieve middelen om het immuunsysteem te versterken.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.