Veel beweging goed voor de lijn

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Leden van de Amish-gemeenschap hebben een zodanig actief leven dat ze minder vaak zwaarlijvig zijn of last hebben van overgewicht dan mensen in de moderne wereld ondanks dat hun voeding veel vet en suiker bevat. Dit concludeert dr. David Bassett van de University of Tennessee in Knoxville.
Aan 98 leden tussen de 18 en 75 jaar van de Old Order Amish gemeenschap in Ontario werd gevraagd om zeven dagen een pedometer, ofwel een stappenteller, te dragen om te zien hoeveel ze iedere dag liepen. De deelnemers vulden daarnaast ook een vragenlijst in over hun lichamelijke activiteit.
Het bleek dat 0% van de Amish-mannen en 9% van de vrouwen zwaarlijvig was en 26% van alle leden had overgewicht. Van andere Canadezen is 15% zwaarlijvig en heeft bijna 51% overgewicht. In de Verenigde Staten is zelfs 31% van de inwoners zwaarlijvig en heeft 65% overgewicht.
De Amish-mannen bleken gemiddeld tien uur per week energieke lichamelijke arbeid te verrichten, meer dan veertig uur gematigde activiteit en nog eens twaalf uur per week te wandelen. De vrouwen deden minder dan vier uur per week aan energieke activiteiten, maar zij hielden zich ook veertig uur bezig met gematigde activiteit en ze wandelden zes uur per week.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen