Verbetering leververvetting met omega 3-vetzuren

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Behandeling met omega 3-vetzuren leidt tot een significante verbetering van leververvetting in vergelijking met een behandeling met het medicijn exenatide. Dit blijkt uit een dierstudie.
Voor de studie werden 63 mannelijke ratten gebruikt van 8 weken oud. Van de ratten werden 3 gebruikt voor de controlegroep, 30 andere ratten kregen een dieet arm aan methionine en choline en de overige 30 ratten kregen een normale voeding. In beide groepen kregen 10 ratten exenatide toegediend, 10 kregen omega 3-vetzuren en de overige 10 ratten werden niet behandeld. De behandelperiode duurde 75 dagen.
Het dieet arm aan methionine en choline leidde tot vervetting van de lever. De controledieren in deze dieetgroep scoorden gemiddeld 38 op de mate van leververvetting (maximale score is 50). Behandeling met exenatide leidde niet tot een afname van leververvetting (gemiddelde score 44), terwijl behandeling met omega 3-vetzuren een significante afname van leververvetting tot gevolg had (gemiddelde score 15,6) in vergelijking met de controle- en exenatidegroep.
Uit de dierstudie blijkt dat behandeling met omega 3-vetzuren effectief is bij leververvetting. Dit in tegenstelling tot behandeling met exenatide. Mogelijk kunnen de vetzuren ingezet worden bij personen met deze aandoening.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen