Vette vis biedt tegen reumatoïde artritis

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Eerder al werd melding gemaakt van de gunstige effecten van vette vis en visoliesupplementen op de klinische symptomen van patiënten met reumatoïde artritis. In een nieuwe Zweedse studie is nu gevonden dat het regelmatig eten van vette vis mogelijk ook een preventief effect heeft ten aanzien van de ontwikkeling van deze aandoening.
Voor het onderzoek werd van 1889 patiënten bij wie pasgeleden reumatoïde artritis was vastgesteld en 2145 controlepersonen de inname van vis over de afgelopen 5 jaar nagegaan.
Hieruit bleek dat degenen die 1 tot 7 maal in de week vette vis aten, vergeleken met degenen die dit zelden of nooit deden, een 20% kleiner risico hadden reumatoïde artritis te ontwikkelen. Dit was na correctie van de gegevens voor leeftijd, BMI, rookgedrag en alcoholconsumptie. Bij degenen met een minder frequente consumptie van vette vis - 1 tot 3 maal per maand - werden vergelijkbare resultaten gevonden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen