Vetzucht: wie is verantwoordelijk?

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
De voedingsindustrie is verantwoordelijk voor de vetzuchtepidemie. Rechtszaken zijn het enige middel om de voedingsproducenten ervan te overtuigen dat ze gezondere voeding moeten produceren en voedingsreclame moeten verminderen.
Dit zei dr. Michael Jacobson van het Center for Science in the Public Interest in Washington DC op een bijeenkomst van de Consumer Federation of America.
Tegenstanders vinden dat de consumenten zelf verantwoordelijk zijn voor hun eetgedrag. Woordvoerders van PepsiCo, Kraft Foods and McDonald\'s zeiden op het congres dat hun producten al ten goede gewijzigd waren door de hoeveelheid calorieën en de ongezonde transvetzuren te verminderen. Volgens deze woordvoerders worden 78% van de maaltijden thuis gegeten. Daarentegen beweren de consumentenvertegenwoordigers dat juist eenderde van de calorieën buiten de deur worden genuttigd.
Rechtszaken zouden een middel kunnen zijn om de voedingsindustrie om te vormen. Een vergelijkbaar proces is gaande in de tabaksindustrie die verantwoordelijk wordt gehouden voor de sterfgevallen als gevolg van roken.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.