Visolie en betere testikelfunctie

Suppletie met visolie is geassocieerd met een beter functioneren van de testikels bij gezonde, jonge mannen.

In een cross-sectioneel onderzoek wordt steekproefsgewijs, dus willekeurig, een groep van een bepaalde populatie gekozen. In deze Deense cross-sectionele studie werden bijna 1700 mannen geselecteerd met een gemiddelde leeftijd van negentien jaar.Van de deelnemers hadden 98 mannen (5,8%) in de afgelopen drie maanden een visoliesupplement gebruikt. Hiervan had meer dan de helft (54%) het supplement gedurende minimaal zestig dagen gebruikt.

Van mannen die het visoliesupplement gedurende minder dan zestig dagen gebruikten, was het spermavolume met gemiddeld 0,38 ml hoger en de testikels met gemiddeld 0,8 ml groter in vergelijking met leeftijdgenoten die geen extra visolie innamen. Mannen die gedurende meer dan zestig dagen visolie gebruikten hadden met gemiddeld 0,64 ml een significant hoger spermavolume en met gemiddeld 1,5 ml significant grotere testikels ten opzichte van mannen die geen visoliesupplement gebruikten.

De resultaten suggereren dat suppletie met visolie, ongeacht de dosis, een gunstig effect heeft op de testikelfunctie. De resultaten van deze cross-sectionele studie zeggen echter niets over een oorzakelijk verband.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+
x

5

Gratis artikelen

Abonnement | Login