Visolie tijdens zwangerschap voorkomt allergie baby

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Wanneer vrouwen tijdens de zwangerschap capsules met visolie gebruiken, dan hebben hun baby’s minder kans op allergieën.
Dr. Susan Prescott van de University of Western Australia in Perth onderzocht 83 zwangere vrouwen met een erfelijke vorm van allergie, hooikoorts of astma. Zij kregen vanaf de twintigste zwangerschapsweek tot aan de geboorte iedere dag visoliecapsules met daarin 3,7 g omega 3-vetzuren of een placebo.
Na de geboorte bleek dat de concentratie omega 3-vetzuren in de membraan van de rode bloedcellen van de baby’s hoger was in de visoliegroep dan in de placebogroep. Verder bleek dat de kinderen op de leeftijd van één jaar minder vatbaar waren voor allergieën als de moeder visolie had genomen. Tevens bleek dat bij de reactie op allergenen waaronder huidschilfers van katten, de immuunreacties minder sterk waren in de visoliegroep. Kinderen in de visoliegroep hadden voorts op de leeftijd van één jaar drie keer minder positieve huidtesten voor eieren dan de kinderen in de placebogroep. Geen verschil werd gemeten in het vóórkomen van erfelijke huidontsteking op de leeftijd van één jaar, hoewel de kinderen in de visoliegroep minder ernstig ziek waren als ze hieraan leden.
Het is bekend dat omega 3-vetzuren ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Vette vis zoals zalm, tonijn en sardines zijn een belangrijke bron van omega 3-vetzuren.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen