Visoliesuppletie kosteneffectief bij hartfalen

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie met omega 3-vetzuren is zeer waarschijnlijk een kosteneffectieve behandeling voor patiënten met hartfalen, aldus een berekening van het Britse National Heart & Lung Institute.
Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat suppletie met omega 3-vetzuren de hospitalisatie en de overlijdenskans bij patiënten met chronisch hartfalen verkleint. De Britse wetenschappers berekenden daarom met een computermodel de kosten en de voordelen van visoliesuppletie in deze patiëntengroep.
Suppletie met omega 3-vetzuren in aanvulling op de standaardbehandeling gedurende de resterende levensjaren bracht in totaal € 1150 directe kosten met zich mee. De levensverwachting van de patiënten zou hierdoor met 0,08 kwalitatief goede levensjaren (quality-adjusted life years of QALYs) stijgen. De gemiddelde kosten per gewonnen levensjaar gecorrigeerd voor de kwaliteit van leven zouden € 14.600 zijn. Wanneer men bereid is € 34.600 te betalen voor ieder gewonnen levensjaar van goede kwaliteit, is het voor 60% aannemelijk dat suppletie met omega 3-vetzuren ten opzichte van placebogebruik kosteneffectief zal zijn.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen