Vitamine A weert parasieten bij kinderen

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Braziliaans onderzoek heeft aangetoond dat suppletie met vitamine A kinderen minder vatbaar maakt voor parasitaire infecties.
Van een groep van 80 Braziliaanse kinderen kreeg de helft verschillende keren een dosis vitamine A van 100.000 tot 200.000 IE aan het begin van de studie en na 4 en 8 maanden. De overige kinderen kregen op dezelfde tijden een placebo.
Na drie jaar bleken de kinderen in de suppletiegroep significant minder vaak getroffen te zijn door parasitaire infecties. Vooral het aantal nieuwe infectiegevallen was in deze groep lager dan in de controlegroep. Dit verschil kwam voornamelijk voor rekening van de Giardiaparasiet, welke in het oppervlaktewater aangetroffen wordt en onder meer diarree en malabsorptie veroorzaakt.
Vitamine A maakt kinderen in minder ontwikkelde gebieden dus weerbaarder tegen infecties met parasieten, voornamelijk Giardia.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen