Vitamine B6 beschermt tegen colorectale kanker

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Een hoge inname van vitamine B6 met de voeding verlaagt het risico van colorectale kanker bij mannen. Ook beschermde deze vitamine mannen die alcohol dronken tegen deze ziekte.
Dit bleek uit een grootschalig onderzoek in Japan met 81.184 mannen en vrouwen van middelbare leeftijd. Met behulp van vragenlijsten werd informatie over het voedingspatroon verkregen. Gedurende de 4 tot 7 jaar dat de deelnemers werden gevolgd, werd bij 335 mannen en bij 191 vrouwen colorectale kanker gediagnosticeerd.
Bij de mannen bleek de inname van vitamine B6 met de voeding verband te houden met het risico van colorectale kanker. De 25% mannen met de hoogste inname van vitamine B6 met de voeding hadden een 31% kleinere kans op colorectale kanker vergeleken met de 25% mannen met de laagste inname. Mannen met een wekelijkse alcoholconsumptie van 150 g of meer ondervonden zelfs nog een sterker beschermend effect van vitamine B6. Alcoholgebruik betekende bij de mannen in de lage-innamegroep een tweemaal grotere kans op colorectale kanker in vergelijking met de mannen die minder dronken. In de groep met de hoge B6-inname was dit verhoogde risico als gevolg van alcoholinname afwezig.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen