Vitamine C-tekorten onder Amerikaanse bevolking

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Rokers en mensen met een laag inkomen hebben de grootste kans op een vitamine C-tekort. Over het algemeen hebben vrouwen een hogere vitamine C-status dan mannen.
Dit blijkt uit een groot onderzoek naar vitamine C-tekorten in de Verenigde Staten. De wetenschappers maakten gebruik van resultaten van National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) uit 2003 en 2004. Bij ruim 7.000 proefpersonen van zes jaar en ouder werd de concentratie vitamine C in het bloed bepaald.
Bij de NHANES III- studie die van 1988 tot 1994 liep, bleek nog 13% van de bevolking een tekort aan vitamine C te hebben. Ruim tien jaar later was dit aantal gedaald tot 7%. Proefpersonen met een laag inkomen en rokers hadden het grootste risico van een tekort. De hoogste vitamine C-spiegels werden gevonden bij kinderen en ouderen. Vrouwen hadden gemiddeld een hogere vitamine C-spiegel dan mannen, ongeacht hun etnische achtergrond. Rokers hadden een derde minder vitamine C in hun bloed dan niet rokers.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen