Vitamine E en pentoxifylline bij radiotherapie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Het gebruik van de combinatie pentoxifylline en vitamine E minimaliseert het optreden van longtoxiciteit als gevolg van radiotherapie bij longkanker.
Dit bleek uit een onderzoek met 91 longkankerpatiënten. De ene helft kreeg gedurende de gehele bestralingsperiode dagelijks 1200 mg pentoxifylline en 600 mg vitamine E. Dit werd na beëindiging van de bestralingsperiode nog gedurende 3 maanden voortgezet met dagelijks 400 mg pentoxifylline en 300 mg vitamine E. De overige patiënten vormden de controlegroep. Alle deelnemers werden gemiddeld gedurende 13 maanden gevolgd.
Zowel in de acute, de subacute als de latere fases van bestraling lieten de patiënten die met pentoxifylline en vitamine E waren behandeld minder toxische effecten op de longen zien dan degenen in de controlegroep.
De onderzoekers geven aan dat de gecombineerde toepassing van pentoxifylline en vitamine E vooral zou moeten worden overwogen bij longkankerpatiënten die gelijktijdig chemo- en radiotherapie ondergaan of die een zwakke longfunctie hebben.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen