Voorkom leverkanker met vitamine K2

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Het risico van leverkanker bij patiënten met virale cirrose kan door suppletie met vitamine K2 met bijna negentig procent worden gereduceerd. Tot deze conclusie kwamen wetenschappers van de universiteit van Osaka in Japan na het bestuderen van veertig vrouwen met virale cirrose.
De patiënten kregen naast hun eigen therapie dagelijks een supplement met 45 mg vitamine K2 of een placebo. Indien nodig kregen ze ook een voedingsadvies.
Twee van de 21 deelnemers uit de vitamine K2-groep ontwikkelden leverkanker. Van de negentien deelnemers uit de placebogroep kregen negen patiënten leverkanker. Na correctie voor leeftijd, serum albumine en andere factoren die het voorkomen van leverkanker beïnvloeden, hadden de deelnemers uit de vitamine K2 groep 87% minder kans op leverkanker in vergelijking met de deelnemers uit de placebogroep. Een groter onderzoek is nodig om deze veelbelovende resultaten te bevestigen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.