Werkende moeder gebaat bij grapefruitsap

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Het dagelijks drinken van een glas grapefruitsap helpt werkende moeders in hun stressvolle bestaan. De eerste resultaten van de studie werden gepresenteerd tijdens het congres van de internationale conferentie over het effect van polyfenolen op de gezondheid.

Tijdens de twaalf weken durende studie werden vijfentwintig werkende moeders gevraagd om een serie testen uit te voeren. De vrouwen waren in de leeftijd van 40 tot 50 jaar en hadden schoolgaande kinderen. Ze kregen dagelijks 355 ml grapefruitsap of een placebo.

De vrouwen die het grapefruitsap dronken scoorden significant beter op een proef waarmee het ruimtelijk geheugen werd getest. Tevens scoorden ze significant beter op een rijtest in vergelijking met de moeders die de placebodrank kregen. Het effect van het grapefruitsap bleef nog lange tijd aanwezig na staken van de consumptie.

Grapefruitsap is rijk aan polyfenolen die vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor het gunstige effect. Het sap bevat echter ook suikers, maar een andere studie die gepresenteerd werd tijdens het congres toonde aan dat het sap desondanks niet leidde tot een sterke stijging van de glucosespiegel in het bloed. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen