Zwanger? Eet chocolade…

Chocolade en andere cacaorijke producten zijn goed voor aanstaande moeders en hun ongeboren kinderen. Wetenschappers van de Universiteit Perugia in Italië publiceerden een review over het effect van chocolade tijdens de zwangerschap.

Hoewel er nog relatief weinig gegevens bekend zijn, vonden de wetenschappers in ieder geval geen nadelige effecten van chocoladeconsumptie tijdens de zwangerschap. Daarentegen leek matige consumptie van chocolade juist bij te dragen aan een voldoende inname van antioxidanten. Antioxidanten beschermen moeder en kind tegen oxidatieve stress. Zwangerschapscomplicaties waaronder een miskraam en zwangerschapsvergiftiging zijn in verband gebracht met oxidatieve stress.

De wetenschappers zagen dat de consumptie van 30 gram pure cacaorijke chocolade per dag gedurende 24 weken geen negatieve invloed had op het lichaamsgewicht van zwangere vrouwen. Er werden zelfs aanwijzingen gevonden dat chocolade de bloeddruk kan verlagen tijdens de zwangerschap. Ook zou chocolade psychische stress bij de moeder verminderen.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+