Zwangere vrouwen gebaat bij magnesiumsuppletie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Magnesium kan ingezet worden als behandeling van beenkrampen bij zwangere vrouwen.
Aan de studie namen 73 zwangere vrouwen met beenkrampen deel. Ze werden geïnterviewd over hun klachten. Bij 50% van de vrouwen werd de concentratie magnesium in het bloed bepaald, evenals de magnesiumuitscheiding in de urine. Gedurende 3 weken kregen de vrouwen een magnesiumsupplement of een placebo. Vervolgens werd opnieuw een interview afgenomen en laboratoriumonderzoek uitgevoerd.
De concentratie van magnesium in het bloedserum lag onder de normwaarde. Dit blijkt regelmatig voor te komen bij zwangere vrouwen. Suppletie met magnesium leidde tot een significante daling van het aantal beenkrampen bij de vrouwen uit de behandelgroep ten opzichte van de placebogroep en ten opzichte van het begin van de behandeling. Suppletie leidde niet tot een significante stijging van de concentratie in het bloedserum of een verhoogde magnesiumuitscheiding in de urine.
Geconcludeerd kan worden dat magnesium ingezet kan worden als behandeling bij zwangere vrouwen met beenkrampen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen