Afvallen gunstig voor het brein

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Personen met overgewicht kunnen hun brein ‘verjongen’ door af te vallen. Al een beetje gewichtsvermindering heeft een grote impact.

Aan de studie namen 102 proefpersonen met overgewicht deel. Bij de deelnemers werden MRI-scans van de hersenen gemaakt. Vervolgens volgden ze gedurende achttien maanden een leefstijlprogramma. Nadien werden opnieuw hersenscans gemaakt. 

Een gewichtsvermindering van slechts 1% leidde tot een verjonging van het brein met ongeveer negen maanden. Deze afname van de hersenleeftijd was significant gerelateerd aan een verbetering van biomarkers van de lever en een vermindering van leververvetting. Ook was het significant gerelateerd aan een afname van vetweefsel in en tussen de organen (visceraal vet) en van onderhuids vetweefsel. Tevens bleek een verminderde consumptie van bewerkte voeding zoals snoep en frisdrank significant gerelateerd aan een verjonging van het brein. 

Gewichtsverlies door een leefstijlprogramma heeft een gunstig effect op het brein bij obese personen, zo blijkt uit de resultaten. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen