Afvallen met grapefruit

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Driemaal daags een halve grapefruit helpt bij het verliezen van de ongewenste kilo's en verlaagt de insulinespiegel. Hierdoor wordt de kans op diabetes en hartziekten verkleind. Deze conclusie presenteerden wetenschappers tijdens het 228ste jaarcongres van de American Chemical Society.
Het onderzoek duurde twaalf weken en betrof honderd te zware personen die geen speciaal dieet volgden om af te vallen. Deze deelnemers werden over vier groepen verdeeld. Ze kregen bij iedere maaltijd respectievelijk een halve grapefruit, een glas grapefruitsap, een voedingssupplement met grapefruitextract of een glas appelsap. De deelnemers mochten hun eetpatroon van voor het onderzoek verder niet veranderen.
De personen die de halve verse grapefruit namen, verloren gedurende het onderzoek bijna twee kilo en ondervonden een verlaging van hun insuline. Het grapefruitsap en de supplement met het extract hielpen minder bij het afvallen. Wel was het sap, samen met de verse grapefruit effectief in het afvallen bij de personen met het metabool syndroom.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.