AI als rattenbestrijder

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

De fluit van de rattenvanger van Hamelen wordt heden ten dage vervangen door kunstmatige intelligentie (AI).

’s Werelds grootste bedrijf in ongediertebestrijding, Rentokil, heeft via de opkoop van een Israëlische firma nu de beschikking over de meest geavanceerde techniek om een rattenplaag te bestrijden. Rentokil wil middels gezichtsherkenningstechnologie het ongedierte te lijf gaan.

Het bedrijf plaatst camera's en gebruikt machine-vision om rattenpopulaties in real time te analyseren. De beelden worden doorgestuurd naar een centraal commandocentrum waar beslist wordt hoe de dieren bestreden moeten worden. De gezichtsherkenningstechnologie maakt het mogelijk om de individuele ratten te onderscheiden. Zo kun je zien dat rat nummer één zich anders gedraagt dan rat nummer drie. Middels de technologie kan geïdentificeerd worden welke rat is teruggekomen, waar ze zich voeden, waar ze slapen, wie de schade veroorzaakt, uit welk deel van het gebouw ze komen en of het hetzelfde knaagdier is dat vorige week problemen veroorzaakte. 

De technologie is vooral zinvol voor toepassing in steden waar de bevolkingsgroei - en daarmee de overlast van ratten - snel toeneemt.    

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.